Praktijk voor acupunctuur &

integrale geneeskunde

Acupunctuuranimatie

Grote Molenstraat 20

6661 DJ Elst (Gld)

Tel:

06-22529574

 

 
 
 
 

Historisch gezien vindt men sporen terug in het oude China-Egypte-Perzië-Rome. De oorschelp werd in Egypte gebruikt als voorbehoedsmiddel. Hipocrates genas impotentie en onvruchtbaarheid door lichte bloedingen aan de achterzijde van het oor. In frankrijk in een beschrijven vanuit het jaar 1637 over de genezing van de sciatus neuralgie door cauterisatie in de oorschelp. In 1717 bescrijft Valsalva nauwkeurig de behandeling van tandpijn. In de 19de eeuw publiceren prof. Colla, Lucciani en prof. Malgaigne verschillende verslagen over auriculobehandelingen.


 
Nogier

Vanaf 1951 begon Dr Paul Nogier een systematisch onderzoek en ontwikkelde de hedendaagse auriculotherapie met behulp van collega’s o.a. Dr Bourdiol De Somatotopie: door de reflexpunten in de oorschelp ontstaat het beeld van de omgekeerde foetus. In feite vindt de functie van een orgaan of lichaamsdeel een reflexpunt in de oorschelp. De reflexpunten kunnen alleen aangetoond worden bij disfunctie. Dit fenomeen wordt de somato-auriculaire reflex genoemd.

De therapie steunt op de omgekeerde reflex: auriculo-somatisch. Door stimulatie van een oorpunt kan men op de gestoorde lichaamsfunctie regulerend werken.

Methoden zijn d.m.v. naald, laser,massage en verhitting.Bron: electro-acupunctuur C. van der Molen deTijdstroom

International College of Oriëntal Medicine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bel nu voor

Intake

06-22529574

Naam
Telefoon
E mail adres 

 

FB