Praktijk voor acupunctuur &

integrale geneeskunde

Acupunctuuranimatie

Grote Molenstraat 20

6661 DJ Elst (Gld)

Tel:

06-22529574

 

 
 
 
 

Ouder worden we met de jaren, daar heeft niemand controle over. We kunnen echter wel deels iets doen tegen de uiterlijke verschijnselen van het ouder worden, zonder het gebruik van chemische stoffen. Ik ben gespecialiseerd in cosmetische acupunctuur en bestrijd met deze techniek de tekenen van een verouderende huid.

Cosmetische acupunctuur is een effectieve, niet chirurgische behandeling om de symptomen van het verouderen minder zichtbaar te maken. Door zeer dunne naaldjes op bepaalde punten zeer oppervlakkig in te brengen verbetert de doorbloeding van uw huid, onderhuid en spieren aanzienlijk. Het collageen (onderhuids bindweefsel) verstevigt, waardoor rimpels en uitrekkingen van de huid sterk vermindert.

Cosmetische acupunctuur is een revitaliserend proces dat bijdraagt aan een fraaie en natuurlijke uitstraling van uw huid.

De cosmetische acupunctuur kent een lange geschiedenis. In het Chinese keizerrijk was deze behandeling om de veroudering van de huid te vertragen voorbehouden aan de hofdames van de keizer. Na het verval van het keizerrijk raakte deze vorm van acupunctuur op de achtergrond om pas tegen het einde van de Culturele Revolutie weer langzaam wat meer aandacht te krijgen.

Door de wereldwijd bekende New Yorkse acupuncturisten Virginia Doran en Mary Elizabeth Wakefield  is de Facial Acupuncture verder ontwikkeld tot een hedendaags kwaliteitsniveau.

Bij cosmetische acupunctuur gaat het niet alleen om het uiterlijk. Oorzaken van problemen in het gezicht zoals bijvoorbeeld wallen onder de ogen, rimpels of acné, zijn doorgaans energietekorten, stressfactoren of hormonale verstoringen. Hangende oogleden en wangen kunnen duidelijk verbeterd worden door middel van “lifttechnieken” (een combinatie van massage en acupunctuur) en rimpels kunnen zachter en minder diep worden. Voor een langdurig effect is het belangrijk dat u openstaat voor het transformeren van emoties anders zal de behandeling alleen oppervlakkig zijn en zal herhaling ervan nodig zijn. De gezichtsacupunctuur is gebaseerd op de Chinese gezichtsdiagnostiek volgens professor Lillian Pearl Bridges uit de USA. Elke rimpel hoort bij een specifieke emotie- of orgaanverstoring. Het alleen aanprikken van rimpels zonder de emotie te beinvloeden, is slechts een oppervlakkige aanpak en zal het terugkomen van de rimpels als gevolg hebben.

 

   

 

De voordelen van cosmetische acupunctuur

 • Uw uiterlijk behoudt een natuurlijke uitstraling
 • Uw gelaat krijgt een ontspannen uitdrukking
 • Verbetering van uw gelaatskleur
 • Geen chirurgische ingreep
 • Geen onnatuurlijke chemische stoffen in uw lichaam
 • Vermindering en zelfs verdwijning van littekens, acné en andere huidaandoeningen
 • Vermindert rimpels, soms verdwijnen deze zelfs helemaal
 • Voor en na de behandeling kunt u normaal blijven functioneren
 • Meer zelfvertrouwen en een blij gevoel over uw uiterlijk
 • Vergoeding, afhankelijk van uw verzekering
 

Hoe werkt cosmetische acupunctuur?

Cosmetische acupunctuur werkt door meridiaanpunten te behandelen in het gezicht en op de schedel. Op deze manier wordt energie in evenwicht gebracht. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat niet alleen het gezicht, maar ook de rest van het lichaam in balans is. Daarom kan het in sommige gevallen noodzakelijk zijn om een klein aantal punten op het lichaam mee te behandelen. Cosmetische acupunctuur draagt niet alleen bij aan een stralende en jongere gelaatsuitdrukking, maar zorgt ervoor dat u zich geestelijk en lichamelijk beter voelt.

Langdurig resultaat

Om goed resultaat te krijgen en te behouden, zijn gemiddeld twaalf behandelingen nodig. Vaak is één behandeling per week voldoende. Vanaf de zevende behandeling is het effect "blijvend". Dit betekent dat u zeker twee tot vijf jaar plezier van de behandeling zult hebben en er vijf tot tien jaar jonger uit kunt zien.
Aan te raden is om na de twaalfde behandeling eens in de één à drie maanden een herhalingsbehandeling te blijven ondergaan om voor optimal resultaat te zorgen.

Goed om te weten:

 • Alleen de meest geavanceerde naalden van chirurgisch staal worden (éénmalig) gebruikt.
 • Naast de reguliere acupunctuuropleiding heb ik verschillende gespecialiseerde opleidingen voor Cosmetische Acupunctuur gevolgd.
 • Door aansluiting bij de juiste beroepsverening (NAAV) worden de behandelingen, mits aanvullend verzekerd, geheel of gedeeltelijk door uw ziektekostenverzekeraar vergoed.
 • Ga alleen in zee met een gediplomeerde acupuncturist die goed opgeleid is op dit specifieke vakgebied.
 • In het International Journal of Clinical Acupuncture is in 1996 gepubliceerd over het bewijs dat is geleverd over de werking van Cosmetische Acupunctuur. In dit artikel wordt gemeld dat bij 90% van de 300 personen al na één behandeling effect zichtbaar was.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bel nu voor

Intake

06-22529574

Naam
Telefoon
E mail adres 

 

FB